lørdag den 20. september 2014

Hjemmelavet Smør:


Det skulle jo prøves af ikke?
Det smør man køber har ofte fået vasket meget af smagen ud for at forbedre holdbarheden. Det behøver man ikke med det hjemmelavede, og derfor smager det meget bedre end det man køber. Det virker også ret simpelt at lave, så derfor måtte det jo prøves - OG det er simpelt og tager ingen tid!

Ingredienser:
- Piskefløde (Stuetemeratur)
- Salt
- Kryddersmør = revet løg og persille
- Hvidløgssmør = Hvidløg

Fremgangsmåde:


 Fandt mel-jævningsbæger og piskefløde frem...
  
 
Hæld piskefløden i bægeret og kom låget på...

Så skal der rystes...

I begyndelsen larmer det, derefter bliver det stille. Det er fordi fløden er blevet til flødeskum. Derfra ryster man videre indtil det begynder at larme igen. 


 Fløden har nu delt sig i smør og kærnemælk. Fedtet fra fløden har nu samlet sig i smørret og udskilt kærnemælken som kun indeholder helt lidt fedt...

Da jeg ville lave to forskellige slags, så måtte jeg dele den lille portion...

 Persille...

 Hvidløg...

Og Løg...

 Salt i begge slags smør...


 Blande blande...

Blande blande...

Jeg valgte at lave to boller-smør, men hvis man havde lavet en større potion, så kunne man også pakke smøret ind i madfilm, og rulle enderne sammen, så det bliver til en slags smør "Pølse"... 

Undskyld at nedenstående billeder vender på hovedet - ku ikke li få dem vendt desværre...

 Spis brød til, ikk?...



Mmm, det smager jo godt...

Hvis og hvis, men hvis nu man havde lavet en større portion, så kunne man bruge den overskydende kærnemælk til ostefremstilling. 
Men der skal bruges 10 liter til sølle 100 g. ost, sååå....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar