mandag den 5. januar 2015

Udfordringsopgave


Ting af træ...

Jeg har altid godt kunne lide at arbejde med træ og jeg elskede sløjd i folkeskolen. Det er bare ikke blevet til så meget efterfølgende, så derfor besluttede jeg mig for at med denne opgave, så var det en oplagt mulighed - og bestemt også en udfordring.

Jeg har arbejdet på følgende projekter:

En Sæbekassebil:
En sæbekassebil er et firehjulet køretøj uden motor. Den kan enten være drevet af gravitation, f.eks. på bakke, eller løbere der skubber.
Navnet sæbekassebil stammer tilbage til før 1950erne, og er opstået ud af de tønder og sæbekasser som købmænd og andre større forbrugere fik leveret sæbe i, her oftest sæbespåner. Tønderne der var lavet af krydsfiner brugte datidens børn som køler på deres hjemmelavede køretøjer,som en efterligning af de helt gamle racerbiler. Sæbekassebilerne var ofte meget simple bestående af et bræt med et løst drejeligt et på tværs foran, og det hele påsat 4 barnevognshjul.

Processen:












Et Fugle-foderbræt:
Et foderbræt hvor man lægger foder til fuglene, som regel om vinteren. Brættet er fastgjort på en pæl eller en stolpe. Især om vinteren er foderbrættet en magnet for fugle. På den måde kan man sidde indenfor i varmen, observerer og lære fuglene at kende. 
De mest almindelige fugle i Danmark er Skovspurven, Gråspurven, Grøniris, Solsort, Musvit, Bogfinke og Blåmejsen. 
Denne aktivitet har jeg flettet sammen med Mette og mit VNT - Specialiseringsprojekt. 

Processen:















Ingen kommentarer:

Send en kommentar